Bereikbaarheid
Maandag tm vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur

Email
contact@zorgvoorgrip.nl

Wat betekent grip voor jou?

Wij stellen ons als Zorg voor Grip graag verder aan je voor.. 

Zorg voor Grip kenmerkt zich als een kleinschalige zorgaanbieder met als kernwaarden: Gelijkwaardig, Resultaatgericht, In verbinding en Positieve gezondheid. We werken samen met jou aan het verkrijgen en behouden van je zelfredzaamheid, zodat we samen zorgen voor grip. Dit doen we met een open en gelijkwaardige benadering, waarin we zoveel mogelijk naast jou zullen staan. We werken vanuit transparantie samen met alle betrokkenen uit jouw netwerk, zowel privé als professioneel. In deze samenwerking zijn we toegankelijk, helder en integer. Wij denken graag probleemoplossend, in mogelijkheden en niet in beperkingen. Wij werken herstelgericht, omdat we geloven dat er in iedere situatie een vorm van herstel mogelijk is. Uiteraard hanteren we hierbij een holistische benadering waardoor we jou zien als meer dan enkel je problematiek. Samen gaan we in beweging met aandacht voor onze pijlers zelfcompassie en een gezonde leefstijl. Vanuit activerende begeleiding zullen we samen stappen gaan zetten. 

Gelijkwaardigheid

Wij staan graag naast de ander. We zetten jou in jouw kracht en versterken daarmee jouw empowerment. De focus leggen wij graag op het positieve, wat kan jij al wel en wat gaat er wel goed. Wij bieden je graag hoop en perspectief, juist op het moment dat jij dit zelf niet ziet of voelt. Jij hebt de regie en wij bewegen met je mee.

Resultaatgericht

Met persoonlijke aandacht stellen we samen jouw individueel ondersteuningsplan op en zetten we stappen. De grootte en snelheid daarvan bepaal jij. Wij kijken graag herstelgericht naar jouw mogelijkheden. Omdat we geloven dat er in iedere situatie een vorm van herstel mogelijk is. Ook besteden wij aandacht aan hulp van jouw netwerk en eventuele netwerkpartners.

in verbinding

Wij zien jou als eigen individu. Jij mag de ruimte hebben om je veilig te voelen en kwetsbaar te durven zijn. We besteden aandacht aan helpende gedachten en positieve activiteiten. Waar word je blij van? Waar krijg je energie van? Hoe kom jij in beweging? Zo kunnen stress, spanning en piekeren verminderen.


positieve gezondheid

Wij geloven in het in beweging zijn. En denken graag aan het gevoel wat je ervaart na de activiteit. Genoeg bewegen om van je hoofd naar je lijf te komen. Energie te voelen stromen. Samen gaan we in beweging. We hebben aandacht voor ontspanning, zelfcompassie, meer bewegen en de gezonde leefstijl en hopen hiermee samen met jou balans te vinden.

Financiering

Voor onze individuele ondersteuning heb je een WMO-beschikking (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) nodig. Deze vraag je aan bij het zorgloket van de gemeente waar jij woont. Heb je nog geen beschikking en vind je het lastig deze zelfstandig aan te vragen? Je kunt altijd een beroep doen op een gratis onafhankelijk cliëntondersteuner. Zij helpen jou bij de aanvraag van de beschikking en kunnen meedenken in een passende zorgaanbieder. Voor de beschikking geldt een eigen bijdrage van maximaal €19 per maand.

Wij hebben een overeenkomst met gemeente Oss. Hieronder vallen de volgende deelnemende gemeenten:
– Bernheze
– Boekel
– Land van Cuijk
– Maashorst
– Oss

Onze samenwerkingspartners